Vrni se nazaj

KOKOSOVE BLAZINICE Z LEŠNIKI

Barbara Kokelj
Desert ob kavi ali čaju, ki se kar stopi v ustih.
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 30 minut
Skupni čas 45 minut
Obrok Sladica
Porcije 40 blazinic

Sestavine
  

  • 150 g kokosove moke (grobe)
  • 50 g prosene moke
  • 150 g mletih lešnikov
  • 250 g agava sirupa (ali med)
  • 50 g Melase (temne)
  • 1 banana (zelo zrela)
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 200 g kokosovega masla (stopljenega)
  • 50 g lešnikovega masla (ali arašidovo maslo)
  • pikico soli

Navodila
 

  • V multipraktiku zamešaj mokre sestavine, da se sestavine med seboj lepo povežejo. To so: kokosovo stopljeno maslo, lešnikovo maslo, banana, agavin sirupom ter Melasa.
  • Nato dodaj vse preostale suhe sestavine k mokrim sestavinam (v multiraktik) ter zamešaj še enkrat, v homogeno zmes.
  • Pečico ogrej na: 200 stopinj
  • Pekač obloži s peki papirejm. Z žličko nadevaj maso v željeno obliko (blazinice).
  • Peci (na ventilacijo) 15 minut - 200 stopinj

Opomba

Mase je za 2 pekača.
Blazinice bodo po peki še rahle, tako jih pusti na rešetki, da se ohladijo.
Hrani jih ohlajene v zaprti posodi.
 
Blazinice bodo zelo okusne tudi brez Melase, a jim dodajo eno svojo noto okusa.
Ključne besede vegansko