Vrni se nazaj
koromač pire

KOROMAČEV PIRE

Barbara Kokelj
Lahko je pomaka s krekerji ali priloga pri kosilu. Pravo razvajanje ali popestritev nedeljskega kosila. Aromatičen in hkrati nežen okus.
Čas priprave 20 minut
Čas kuhanja 10 minut
Skupni čas 30 minut
Obrok Kosilo
Kuhinja Vegansko
Porcije 2

Sestavine
  

  • 1/2 koromača
  • 1/4 čebule
  • 2 stroka česna
  • sol / poper
  • 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
  • 1/3 čajne žličke začimbe kumin
  • 1/3 skodelice popraženih sončničnih semen (ali rezina veganskega kremnega fermentiranega sira)
  • 1 jušna žlica olivnega olja

Dekoracija

  • 1 jušna žlica semen komarčka

Navodila
 

  • Koromač in čebulo nareži in skupaj skuhaj v slanem kropu za 10min.Odcedi in daj v blender. Dodaj vse opisane sestavine in zblendaj v kremno zmes.
  • Posuj s semeni komarčka. Postrezi z lečinimi polpeti in skledo solate.

Opomba

Serviraj hladno ali toplo.
 
Ključne besede vegansko