Vrni se nazaj
SMUTI IZ PEHTRANKE

SMUTI IZ PEHTRANKE

Barbara Kokelj
Poletni smuti iz pehtrana, idealen za zajtrk.
Čas priprave 5 minut
Hlajenje 8 ur
Skupni čas 8 ur 5 minut
Obrok Zajtrk
Kuhinja Vegansko
Porcije 2 osebi

Pripomočki

  • Blender

Sestavine
  

  • 1 skodelica zlatega ananasa
  • za palec ingverja
  • ½ čajne žličke kardamoma
  • 2 skodelici mlade špinače
  • 1 pest osmukanih svežih listkov pehtrana
  • nekaj svežih listkov melise in limonske mete
  • 1 čajna žlička spirulina v prahu
  • 1 čajna žlička konopljinih beljakovin
  • 1 dcl ohlajenega zelenega čaja
  • 1 čajna žlička arašidovega masla
  • lanena mešanica*

Recept za laneno mešanico:

  • 2 čajni žlički mletih zlatih lanenih semen
  •  ½ čajne žličke indijskega trpotca
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ čajne žličke mletega ingverja
  • 3 suhe slive ali suhe marelice ali pest suhih brusnic ali pest rozin
  • 1 dcl rastlinskega mleka

Navodila
 

Lanena mešanica:

  • Vse skupaj prelij z 1 dcl rastlinskega mleka.
  • Premešaj in pusti v hladilniku čez noč.

Smuti iz pehtranke

  • Zblendaj.
Ključne besede slovenska kuhinja, smuti, vegansko