MALO MEŠANO Z GUACAMOLE
Barbara Kokelj
Zelenjava in guacamole za odlično kosilo, večerjo ali malico.
Čas priprave 15 minut min
Čas kuhanja 5 minut min
Obrok Kosilo, Solate
Kuhinja Vegansko
- skuhan brokoli
- korenje
- skuhana kvinoja
- mlada špinača
- guacamole
- sveži kalčki
Guacamole (za 3 do 4 osebe)
- 1 zrel avokado
- sok ½ limone
- sol, poper
- ¼ rdeče čebule
- 3 češnjeve paradižnike
- 3 češnjeve paradižnike narezane na četrtine
- ½ mlade čebule narezano na kolutke
- ¼ rdeče čebule narezane na tanko
- 1 jušno žlico oljčnega olja
Brokoli skuhaj v slanem kropu (približno 5 minut) in ga splakni pod hladno vodo, da ohrani zeleno barvo.
Pokapaj ga z oljčnim oljem in pusti na strani.
Z lupilcem za krompir nareži korenje.
Če solate ne serviraš takoj, pusti korenje v hladni vodi, da ne oksidira. Pred serviranjem dobro osuši.
Guacamole:
Zblendaj v kremo in vmešaj: 3 češnjeve paradižnike, narezane na četrtine, ½ mlade čebule, narezano na kolutke, ¼ rdeče čebule, narezane na tanko, 1 jušno žlico oljčnega olja
Ključne besede presno, slovenska kuhinja, vegansko