Vrni se nazaj
MALO MEŠANO Z GUACAMOLE

MALO MEŠANO Z GUACAMOLE

Barbara Kokelj
Zelenjava in guacamole za odlično kosilo, večerjo ali malico.
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 5 minut
Obrok Kosilo, Solate
Kuhinja Vegansko
Porcije 1 oseba

Sestavine
  

  • skuhan brokoli
  • korenje
  • skuhana kvinoja
  • mlada špinača
  • guacamole
  • sveži kalčki

Guacamole (za 3 do 4 osebe)

  • 1 zrel avokado
  • sok ½ limone
  • sol, poper
  •  ¼ rdeče čebule
  • 3 češnjeve paradižnike
  • 3 češnjeve paradižnike narezane na četrtine
  • ½ mlade čebule narezano na kolutke
  • ¼ rdeče čebule narezane na tanko
  • 1 jušno žlico oljčnega olja

Navodila
 

  • Brokoli skuhaj v slanem kropu (približno 5 minut) in ga splakni pod hladno vodo, da ohrani zeleno barvo.
  • Pokapaj ga z oljčnim oljem in pusti na strani.
  • Z lupilcem za krompir nareži korenje.
  • Če solate ne serviraš takoj, pusti korenje v hladni vodi, da ne oksidira. Pred serviranjem dobro osuši.

Solato zabeli z:

  • 1 jušno žlico oljčnega olja, sokom ½ limone, soljo in poprom.

Guacamole:

  • Zblendaj v kremo in vmešaj:  3 češnjeve paradižnike, narezane na četrtine, ½ mlade čebule, narezano na kolutke, ¼ rdeče čebule, narezane na tanko, 1 jušno žlico oljčnega olja
Ključne besede presno, slovenska kuhinja, vegansko