Vrni se nazaj
KORUZNI KUSKUS Z ZELENJAVO

KORUZNI KUSKUS Z ZELENJAVO

Barbara Kokelj
Basic & basic ...
Preprosta jed, hitra priprava, a hkrati okusna.
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 20 minut
Skupni čas 35 minut
Obrok Kosilo
Kuhinja Vegansko
Porcije 4 osebe

Sestavine
  

  • 1 skodelici koruznega kuskusa
  • 2 skodelici vrele vode
  • 1 jušna žlica oljčnega olja
  • ¼ brokolija
  • 6 suhih dimljenih paradižnikov
  • ½ čebule
  • 3 stroki česna
  • ½ čajne žličke timijana
  • 1 jušna žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 jušna žlica humusa
  • 1 pest skuhane čičerike
  • 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
  • sol, poper

Navodila
 

  • 1 skodelico koruznega kuskusa prelij s kropom
  • 2 skodelic vode.
  • Premešaj, pokrij s pokrovko in pusti pokrito vsaj 5 minut, še bolje 10 minut.
  • Na oljčnem olju popraži sesekljano čebulo, da postekleni, nato vmešaj še sesekljan česen, da zadiši.
  • Dodaj brokoli, narezan na manjše koščke, narezane dimljene suhe paradižnike in ½ čajne žličke soli. Popopraj, dodaj malo vode, da se lepo praži, in še vse preostale sestavine.
  • Ko se zelenjava pokuha, po 10 minutah vmešaj še pripravljen kuskus.
  • Zeleni preliv: 1 jušna žlica bučkine juhe

Opomba

Predlog serviranja: solata z brokolijem in cvetačo
Ključne besede slovenska kuhinja, vegansko