Vrni se nazaj
Zloženka z zelenjavo

ZLOŽENKA Z ZELENJAVO

Barbara Kokelj
Jed je pripravljen v pekaču in zadostuje za 3 lačne. Za 15 min dela, potem pa v pečici brbota še nadaljnih 30 min. Vegansko & brez glutena
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 30 minut
Skupni čas 45 minut
Obrok Kosilo
Kuhinja Tradicionalna slovenska kuhinja, Vegansko
Porcije 3 lačne osebe

Sestavine
  

  • poljubne testenine (izbrala sem ajdove)
  • 1/2 skodelice drobljenec iz sončničnih semen
  • 1/4 pora
  • 1 rdeča čebula
  • 1/4 cvetače
  • 1 korenje narezano na trakove (z lupilcem za krompir)
  • 1/4 kolerabe narezane na kocke
  • 1/2 skodelice naribanega rdečega zelja
  • mleti česen
  • drobnjak
  • origano
  • sol
  • poper
  • 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
  • paradižnikova mezga
  • 1 dcl rastlinskega mleka
  • 1 jušna žlica olivnega olja

Navodila
 

  • Poljubne testenine (izbrala sem ajdove) skupaj z drobljencem iz sončničnih semen skuhaj v slanem kropu za 5 min.
  • Odcedi in predevaj v pekač, po plasteh dodaj surovo zelenjavo, začini (z mletim česnom, drobnjakom, origanom), posoli, popraj, posuj z 1 jušno žlico kvasnih kosmičev.
  • Prelij s paradižnikovo mezgo in 1 dcl rastlinskega mleka, skupaj z 1 JŽ olivnega olja.
  • Še enkrat malo posoli in daj v pečico. Za 30min na 180 stopinj.
  • Postrezi s skledo radiča.

Opomba

Drobljenec iz sončničnih semen je bogat z beljakovinami, zato ga je dobro vključiti v obroke.
Ključne besede slovenska kuhinja