Vrni se nazaj
Natisni
Slika recepta
Opomba
Smaller
Normal
Larger
BOROVNIČEVE KROGLICE Z INDIJSKIMI OREŠČKI
Barbara Kokelj
En preprost in zelo okusen recept, ki bo tudi v moji knjigi - borovničeve kroglice. 💜
5
Natisni recept
Pin recept
Čas priprave
15
minut
min
Hlajenje
5
minut
min
Skupni čas
20
minut
min
Obrok
Sladica
Kuhinja
Vegansko
Porcije
8
oseb
Pripomočki
Blender
Sestavine
1
skodelica
zamrznjenih borovnic
Borovnice odmrzni. Odvečne vode ne uporabi.
¾
skodelice
indijskih oreščkov
Indijske oreščke in datlje vsaj za nekaj ur namakaj v vodi.
1
skodelica
datljev
¾
skodelice
kokosove moke
pikica
soli
2
čajni žlički
arome tekoče vanilje
½
čajne žličke
mletega cimeta
1
čajna žlička
limoninega soka
100
g
veganske čokolade
(za preliv)
Navodila
Najprej zblendaj borovnice, z datlji, vaniljo, cimetom in soljo.
Dodajaj postopoma indijske oreščke. Še enkrat zblendaj.
Nato dodaj kokosovo moko in z rokami premešaj v kompaktno zmes.
Oblikuj kroglice z rokami.
Vsako kroglico posebej potopi v stopljeno čokolado (nad vodno kopeljo) in posuj s kokosovimi mrvicami.
Opomba
Kroglice hraniš v hladilniku do 4 dni.
Ključne besede
presno, sladice, slovenska kuhinja, vegansko