Vrni se nazaj
BOROVNIČEVE KROGLICE

BOROVNIČEVE KROGLICE Z INDIJSKIMI OREŠČKI

Barbara Kokelj
En preprost in zelo okusen recept, ki bo tudi v moji knjigi - borovničeve kroglice. 💜
5
Čas priprave 15 minut
Hlajenje 5 minut
Skupni čas 20 minut
Obrok Sladica
Kuhinja Vegansko
Porcije 8 oseb

Pripomočki

  • Blender

Sestavine
  

  • 1 skodelica zamrznjenih borovnic Borovnice odmrzni. Odvečne vode ne uporabi.
  • ¾ skodelice indijskih oreščkov Indijske oreščke in datlje vsaj za nekaj ur namakaj v vodi.
  • 1 skodelica datljev
  • ¾ skodelice kokosove moke
  • pikica soli
  • 2 čajni žlički arome tekoče vanilje
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 100 g veganske čokolade (za preliv)

Navodila
 

  • Najprej zblendaj borovnice, z datlji, vaniljo, cimetom in soljo.
  • Dodajaj postopoma indijske oreščke. Še enkrat zblendaj.
  • Nato dodaj kokosovo moko in z rokami premešaj v kompaktno zmes.
  • Oblikuj kroglice z rokami.
  • Vsako kroglico posebej potopi v stopljeno čokolado (nad vodno kopeljo) in posuj s kokosovimi mrvicami.

Opomba

Kroglice hraniš v hladilniku do 4 dni.
Ključne besede presno, sladice, slovenska kuhinja, vegansko