PEČENO JABOLKO:Brezglutenske ovsene kosmiče, prelij z rastlinskim mlekom, dodaj pikico soli, lanena semena, suhe marelice, klinčke in cimet. Kuhaj, da se kosmiči lepo razpustijo in nastane gostljata zmes. Če kosmiči popijejo vso tekočino, prilij še malo mleka ali vode. Vmešaj agava sirup in nastrgano lupinico limone. Na koncu vmešaj arašidovo maslo. Jabolko zareži in odstrani predel kjer so peške. Nadevaj s skuhanimi kosmiči. V pečici peci 1/2 ure na 180 stopinj.
PEČENA HRUŠKA:Ajdove kosmiče, prelij z rastlinskim mlekom, dodaj pikico soli, lanena semena, suhe slive, mleti ingver in kardamom. Kuhaj, da se kosmiči lepo razpustijo in nastane gostljata zmes. Če kosmiči popijejo vso tekočino, prilij še malo mleka ali vode. Vmešaj agava sirup in nastrgano lupinico pomaranče. Na koncu vmešaj mandljevo maslo. Srednje veliko sočno hruško zareži po dolžini in z žlico izdolbi meso hruške. Peške odstrani, ostalo meso pa vmešaj h kosmičev. Nadevaj s skuhanimi kosmiči. Pokrij z drugo polovico hruške. V pečici peci 1/2 ure na 180 stopinj.
Postrezi z žlico kokosovega jogurta, ki mu primešaj malo tekoče vanilije, palčko cimeta in nastrgano lupino neškropljene pomaranče.
Opomba
Naj bo jabolko ali hruška, vsak sadež doda eno svojo noto okusa v povezavi s kosmiči.Najboljša so še topla direktno iz pečice, seveda če ti ostane kakšna porcija, je super obrok ali sladica tudi hladna.2 dni nas lahko počaka v hladilniku.