Črna Miso pasta ima malo sladkast okus, tako se mi je takoj porodila ideja, da vključim koromač, da doda svojo svežino, sladkobo in aromo. Prav tako v omaki ostane hrustljav, tako se lepo poveže s kremno teksturo omake šampinjonov in al dente skuhanimi testeninami.Recept je nastal v sodelovanju z kisinkvas.si
½ gomolj koromača (narezanega na kvadratke cca 5mm)
4cvetkibrokolija
4cvetkecvetače
1čajna žličkasirnega veganskega namaza
1jušna žlicakvasnih kosmičev
½dclrastlinskega mleka + voda po želji (se doliva)
1jušna žlicačrne miso paste
6šampinjonov
pest nasekljanega svežega peteršilja
poperpo okusu
1jušna žlicaoljčnega olja
testenine uporabila sem brez glutenske – koruzne z riževo moko
korenje, mikrozelenje za dekoracijo
Navodila
Testenine damo kuhati v slan krop po navodilih proizvajalca.
Med tem pripravimo omako:
Na oljčnem olju popražimo čebulo, da postekleni, vmešamo česen, da zadiši. Nato dodamo gobice in miso pasto. Premešamo za kakšno minutko in vmešamo še ostalo zelenjavo. Prilijemo rastlinsko mleko, popopramo, dodamo rezino rastlinskega kremnega sira (če tega nimamo, bodo tudi kvasni kosmiči dovolj). Po potrebi dodamo še nekaj tekočine, da se vse lepo poveže.
Predlog za serviranje:
Serviramo s trakci svežega korenja in mikrozelenjem.
Opomba
Obrok lahko pripraviš tudi samo z gobicami. V tem primeru količino gobic povečaj. A z dodano zelenjavo je obrok še boljši in hranljiv.