RIŽEVE ROLICE
Riževe rolice so lahek obrok, primerne za Brunch, kosilo ali obrok ob druženju s prijatelji.
Sestavine
- 8 riževe lističe za vsako osebo po 2
- 2 plasti ali pest riževih rezancev
- 1 paket tofuja
ARAŠIDOVA POMAKA
- 1 jušna žlica sezamovega olja
- 2 jušni žlici sojine omake
- 2 jušni žlici agavinega sirupa
- 1/2 skodelice arašidovega masla
- 2 jušni žlici riževega kisa
- ščep dimljene mlete paprike
- riževo mleko (za redčenje, če je omaka pregosta)
PETERŠILJEVA POMAKA
- 4 jušne žlice sončničnih semen
- 1 strok česna
- 3 jušne žlice svežega peteršilja
- 1 jušna žlica sezama
- 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
- 2 jušni žlici riževega kisa
- 1 jušno žlico sezamovega olja
- 1/2 čajne žličke gorčice
- sol in poper po okusu
SESTAVINE ZA V ROLICE
- 1 bučka narezana za rezance
- 1 korenje
- 4 liste solate
- 4 liste radiča
- sveži kalčki
- 2 pesti mlade špinače
- mariniran tofu
MARINADA ZA TOFU
- 2 jušni žlici sojine omake
- 1/4 čajne žličke mletega curryja
- 1/4 čajne žličke mlete dimljene paprike
- 1/4 čajne žličke mletega česna
Navodila
- Najprej pripravi marinado za tofu.Tofu popivnaj s papirnato brisačko, nareži po dolžini na 5x5mm.Narezan tofu mariniraj. Pusti na strani.Med tem priravi pomaki,Vsako pomako posebaj zblendaj. Po okusu še dosoli in popraj. Če je prekosto, dolij malo rastlinskega mleka. Zblendaj še enkrat.Bučko in korenje nareži z lupilcem na rezance ali velikost špagetov.Riževe rezance skuhaj po navodilih proizvajalca. Ko so skuhani, vzemi posodo s toplo vodo, da priraviš še riževe lističe za serviranje.Mairniran tofu na hitro popeci v ponvi na 1 jušni žlici koksove maščobe.Ko je pečeno, popivnaj na papirnati brisački.
Sestava jedi:
- Razmočen rižev listič položi na desko. Najprej položi list solate ali list radiča, potem nadevaj z skuhanimi riževimi rezanci, korenjem, mlado špinačo, bučkami, kalćki in na koncu še tofujem. Previdno zavij.
Opomba
Sončnična semena vsaj za 1 uro namoči v topli vodi. Splakni in nato so priravljene za blendanje.
Pri sestavi rolic, ne pretiravaj z nadevanje, saj jih bo potem težko zaviti. Najprej privihaj oba krajna dela, da sestavine drži skupaj in potem jih zaviješ, zarolaš. Razmočen listič se lepo sprime skupaj.
Ja zelenjavo nič ne začini, saj bo pomaka povezala vse okuse.
Dekoriraj s sezamom.
Dober tek.
Dodaj odgovor