POLPETI IZ KROMPIRJA IN BUČK
Polpeti, ki so lahko tudi kot priloga k solati in ne potrebujemo dodatnih OH, saj vsebujejo krompir in vlaknine bučk in beljakovine.
Pripomočki
- ribežen za zelenjavo
Sestavine
- 1 večja bučka
- 3 srednje veliki krompirji
- 1 manjša pločevinka čičerike
- 1 korenje
- 2 JŽ oljčnega olja
- sol / poper
- 1 JŽ nasekljanega peteršilja
- 1/2 čž origana
- 1/2 čž bazilike
- 1 čž kumina (ali mešanica za azijske jedi)
- 1 JŽ sezama + dodatek za po vrhu
- 1 JŽ kvasnih kosmičev
- 2 JŽ mletih lanenih zlatih semen
- 2 JŽ prosene moke
Navodila
- Krompir olupimo, nato ga operemo, dobro osušimo in grobo naribamo. Nariban krompir z rokami kar se da najbolje ožamemo. Nato ga začinimo po okusu s soljo in poprom. Jaz sem dodala 1,5 čajne žličke soli in ščep mletega popra.
- Naribamo še bučko in jo malo solimo. Pustimo stati 10 minut in jih tudi ožamemo.
- Naribamo še korenje
- Čičeriko splaknemo, predevamo v blender. Dodamo olje, 1/4 čž soli ter kumin. Zblendaj v pasto.
- Vse naštete sestavine (naribano zelenjavo, čičerikino pasto začimbe …) z rokami zamešaj v zmes za polpete.
- Če je zmes še premokra, dodamo razmerje še 1 JŽ lanenih semen in 1 JŽ prosene moke. Oblikujemo polpete z rokami . Pokapamo z oljčnim oljem in posujemo z dodatnimi sezamovimi semeni.
Peka
- a/ Air Frayer – položimo oblikovane polpete v posodo, pokapamo z oljem in pečemo na 190 stopinj 15 minut.
- B/ Ali spečemo na srednji temperaturi iz obeh strani v ponvi na malo olja. Na vsaki strai cca 10minut.
- C/ Spečemo v pečici: oblikovane polpete položimo na peki papir in pečemo v ogreti pečici 30 minur (ventilator) na 185 stopinj.
Opomba
Dodatki:
potrebujemo oolje za cvrtje
Dodaj odgovor