TESTENINE Z GOBICAMI, KOROMAČEM IN ČRNIM MISOM
Črna Miso pasta ima malo sladkast okus, tako se mi je takoj porodila ideja, da vključim koromač, da doda svojo svežino, sladkobo in aromo. Prav tako v omaki ostane hrustljav, tako se lepo poveže s kremno teksturo omake šampinjonov in al dente skuhanimi testeninami.Recept je nastal v sodelovanju z kisinkvas.si
Sestavine
- ½ rdeče čebule (nasekljana)
- 3 stroki česna (nasekljani)
- ½ gomolj koromača (narezanega na kvadratke cca 5mm)
- 4 cvetki brokolija
- 4 cvetke cvetače
- 1 čajna žlička sirnega veganskega namaza
- 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
- ½ dcl rastlinskega mleka + voda po želji (se doliva)
- 1 jušna žlica črne miso paste
- 6 šampinjonov
- pest nasekljanega svežega peteršilja
- poper po okusu
- 1 jušna žlica oljčnega olja
- testenine uporabila sem brez glutenske – koruzne z riževo moko
- korenje, mikrozelenje za dekoracijo
Navodila
- Testenine damo kuhati v slan krop po navodilih proizvajalca.
Med tem pripravimo omako:
- Na oljčnem olju popražimo čebulo, da postekleni, vmešamo česen, da zadiši. Nato dodamo gobice in miso pasto. Premešamo za kakšno minutko in vmešamo še ostalo zelenjavo. Prilijemo rastlinsko mleko, popopramo, dodamo rezino rastlinskega kremnega sira (če tega nimamo, bodo tudi kvasni kosmiči dovolj). Po potrebi dodamo še nekaj tekočine, da se vse lepo poveže.
Predlog za serviranje:
- Serviramo s trakci svežega korenja in mikrozelenjem.
Opomba
Obrok lahko pripraviš tudi samo z gobicami. V tem primeru količino gobic povečaj. A z dodano zelenjavo je obrok še boljši in hranljiv.
Dodaj odgovor