ZELENA KARI JUHA
Veganuary 2025. Tudi sama sem se priključila na www.izziv.siSi že preizkusil/a kakšen recept iz njihove spletne strani? Navdih ali vzgib sta lahko tudi moji dve knjigi ali za začetek objavljeni recepti na moji spletni strani. Njaboljši začetek pri prehajanju na vegansko pa so juhe. Pripravila sem ZELENO KARI JUHO. Obožujem juhe, tako sem namesto rezancev in graha kot prilogo dodala riž z Mung Dal – rumeno lečo.
Sestavine
- 1/2 vrečke sveže špinače
- 1/2 brokolija
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 1 JŽ kari paste (v trgovinah na policah pri Azijski kuhinji)
- 1 JŽ oljčnega olja
- 2 lista nadzemeljne kolerabice
- 1 nasekljan rdeč čili
- za palec nasekljanega ingverja
- 1/2 gomolja koromača
- 1 čž Garam Masale (začimbne mešanice)
- 1 čž koriandrovih semen ( strtih v možnarju)
- 1/2 velikega oranžnega korenja (narezane na rezance)
- 1 popečen tofu (mariniran v čilijevim olju, mletem česnu in soli)
- 1/2 limetinega soka
- sol, poper
- 2 JŽ kvasnih kosmičev
DODATEK K JUHI
- 1 skodelice riža
- 1 skodelica Mung Dal leče
Navodila
- V posodi pokuhamo narezan brokoli s špinačo v 700ml vode, za 10min.10 svetkov brokolija pustimo za kasneje – dodatek v juhi. Skuhano mešanico špinače in brokolija malo ohladimo in zblendamo. Pustimo ob strani.
- V posodi na oljčnem olju popražimo na manjše kose narezano zelenjavo z začimbami ter po 5 min prilijemo zblendano zeleno mešanico iz graha in špinače. Prilijemo kokosovo mlekom sok limete.
- Med tem ko juha brbota, popeci tofu in skuhaj riž z Mund Dal lečo – 15min.
Opomba
Pri pečenem tofuju – marinado v čilijevim olju lahko nadomestiš z oljčnim oljem in sojino omako (brez glutena).
Namesto Riža z Mund Dal lečo lahko servira riževe rezance ali proseno kašo.
Dodatek pa ne manjkajo tudi mikrozelenje ali kalčki.
Dodaj odgovor