BANANIN MEDENI NAMAZ
Okus zime, okus topline. Namaz iz kremne banane te zapelje v okus prosene kaše skuhane na rastlinskem mleku, z medenimi začimbami.
Pripomočki
- blender ali palični mešalnik
Sestavine
- 1 banana (zelo zrela)
- 1/3 skod. sončničnih semen (1 skodelica je 240 g)
- 1 JŽ eritritola (ali kokosov sladkor)
- 1 čž tekoče vanilije
- pikico soli
- 1/2 zrelega avokada (ali 1 JŽ sezamovega olja)
- 1 čž medenih mletih začimb: cimet, klinčki, ingver, muškatni orešček
Navodila
- Sončnična semena prelij s kropom vode za 5 min. Splakni in predevaj v blender.
- Dodaj vse ostale sestavine in jih spasiraj do gladkega. Če je zmes pregosta, dodaj kanček rastlinskega mleka. Spasiraj še enkrat.
- Namaz je pripravljen.Serviraš ga lahko na poljuben kruh, kašo ali kosmiče.Ker sem omenila proseno kašo, sem tukaj servirala z doma spečenim prosenim kruhom z drožmi, ki te res zapelje v okus prosene kremne kaše.Hrani v hladilniku – do 3 dni.
Opomba
Zakaj medeni namaz?
Medenjaki so prav iz teh dodanih začimb. Zrela banana pa nam doda ta okus po medu.
Kako pripraviš lešnikov namaz?
Te že čaka zapisan v enih od prejšnih zapisov.
Pa DOBER TEK.
Dodaj odgovor