Prosen zdrob s toplimi začimbami
Ko proseno kašo zamenja zdrob. Kremasta struktura, okusen obrok.
Sestavine
1 del:
- 200 ml rastlinskega mleka (npr- ovseno)
- 2 čž začimbne mešanice za Kurkuma latte (1 čž kurkume, ½ čž cimeta, ½ čž ingverja, ščep mletih klinčkov)
- 1 JŽ mletih zlatih lanenih semen
- ½ čž psyliuma
- 1 JŽ mletih chia semen
- 1 banana (zrela)
- ½ čž vanilije (tekoče ali v tubi)
2 del:
- 300 ml rastlinskega mleka (npr- ovseno)
- 2 JŽ prosenega zdroba (od Mlinarstvo Kolenko)
- 1 JŽ javorjevega sirupa (ali kokosovega sladkorja)
- ščepec soli
- 1 JŽ kokosovega olja
Dodatki:
- 1 čž konopljinih semen (na osebo)
- 1 JŽ kokosovega proteinskega jogurta (na osebo)
Navodila
- Zvečer zamešaj skupaj (ali vsaj 1 uro pred serviranjem, v tem primeru segrej mleko, saj se sestavine hitreje prepojijo in povežejo).
- Sestavine iz 1 dela – zblendaj in pusti ob strani.
- V manjšo kozico vlij mleko in ga segrej. Pred vretjem dodaj (sestavine – 2 del) zdrob, sol in ob stalnem mešanju kuhaj do zgostitve (nekaj minut – cca 5min). Lahko dodaš še nekaj zdroba, a ne pretiravaj, saj se zgosti, tudi, ko je že kuhan. Tako bosta 2 JŽ dovolj.
- Ko je zdrob skuhan, vmešaj zblendano mešanico (1 del)
- Zdrob prelij v skodelici.
- Dodatki serviranja: Na vsako damo pol popečene banane in oreščke ter postrežemo.
Opomba
Lahko je servirano kot topel ali hladen obrok – ToGo.
Dodaj odgovor