KOKOSOVE BLAZINICE Z LEŠNIKI
Desert ob kavi ali čaju, ki se kar stopi v ustih.
Sestavine
- 150 g kokosove moke (grobe)
- 50 g prosene moke
- 150 g mletih lešnikov
- 250 g agava sirupa (ali med)
- 50 g Melase (temne)
- 1 banana (zelo zrela)
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- 200 g kokosovega masla (stopljenega)
- 50 g lešnikovega masla (ali arašidovo maslo)
- pikico soli
Navodila
- V multipraktiku zamešaj mokre sestavine, da se sestavine med seboj lepo povežejo. To so: kokosovo stopljeno maslo, lešnikovo maslo, banana, agavin sirupom ter Melasa.
- Nato dodaj vse preostale suhe sestavine k mokrim sestavinam (v multiraktik) ter zamešaj še enkrat, v homogeno zmes.
- Pečico ogrej na: 200 stopinj
- Pekač obloži s peki papirejm. Z žličko nadevaj maso v željeno obliko (blazinice).
- Peci (na ventilacijo) 15 minut – 200 stopinj
Opomba
Mase je za 2 pekača.
Blazinice bodo po peki še rahle, tako jih pusti na rešetki, da se ohladijo.
Hrani jih ohlajene v zaprti posodi.
Blazinice bodo zelo okusne tudi brez Melase, a jim dodajo eno svojo noto okusa.
Dodaj odgovor