KUS KUS z kremno zelenjavno prilogo
Sestavine
SESTAVINE ZA KUS KUS:
- 1 skodelica koruznega kuskusa
- 2 skodelica vode
- 1/4 čž soli
- 1 čž nasekljanega drobnjaka (lahko suhega)
SESTAVINE ZA OMAKO:
- 1 JŽ oljčnega olja
- 1/2 rdeče čebule
- 3 stroke česna
- 1 skodelica bučnega pireja
- 1 JŽ miso paste (KisinKvas)
- 1 JŽ kvasnih kosmičev
- 1 čž mešanice timijan & limonska trava
- 2 JŽ svežega nasekljanega peteršilja
- Sol / poper (po okusu)
- 1 JŽ limoninega soka / ali malo belega vina
- 1 večja zelena bučka
- 1 korenje
- 1/4 cvetače
PRELIV:
- 1/2 skodelice sončničnih semen (prelij s kropom in čez 5 minut splakni)
- 2 JŽ limoninega soka
- 1 JŽ oljčnega olja
- 1 JŽ sesazma
- 1/4 čž soli + poper po okusu
- 1 čž zenfa
- 1 čž peteršilja
- Voda / dodajaj postopoma do željene gostote)
- Zblendaj. In postavi v hladilniku do serviranja
OSTALE SESTAVINE:
- Brstični ohrovt
SESTAVINE ZA TOFU + MARINADA:
- 1 zavitek tofuja
- 1 JŽ oljčnega olja
- 2 JŽ sojine omake
- 1/4 čž mletega česna
Navodila
PRIPRAVA KUS KUSA:
- V kozico vsuj kus kus, posoli, začini in prelij z vrečo vodo. Pomešaj, pokrij s pokrovko in pusti stati 5 min. Zatem primešaj z oljčnim oljem, premešaj pokrij in pusti ob strani.
PRIPRAVA TOFUJA:
- Tofu popivnaj v paprinati brisački odvečne tekočine. Nareži na kocke velikosti 2×2 cm. V skodelici premešaj v marinadi.
- Med brbotanjem omake pripravi tofu in brstični ohrovt.
- Brstični ohrovt skuhaj v slanem kropu za 7 minut.
- Tofu in skuhan brstični ohrovt postavi v Air Frayer in peci 5-7 min na 180 stopinj, da je lepo hrustljavo. Če Air Frayerja nimaš, popeci v ponvici iz vseh strani na JŽ oljčnega olja.
- Med tem pripravi omako.
PRIPRAVA OMAKE:
- Čebulo in česen nasekljaj. Bučke nareži na kocke velikosti 2x2cm. Korenje nareži z lupilcem za krompir na velikost širokih rezanev (na trakov). Cvetačo nasekljaj na manjše delčke – velikost riža. S tem bodo dodati gostljatost omaki.
- Na oljčnem olju popraži čebulo, da postekleni, nato vmešaj česen, da zadiši. Vmešaj bučke, cvetačo, korenjein mešaj par minut. Nato dodaj pire buče, prilij 1 dcl vode, limonin sok, začimbe. Sol in poper dodaj čez 5 minut, ko se sestavne med seboj že povežejo. Zadnjo minuto potresi s kvasnimi kosmiči. Premešaj.
SERVIRANJE JEDI:
- Na omaki postavi kus kus, ob strani tofu in pečen brstični ohrovt.
- Okrasi s kalčki in prelij s kremo .
Dodaj odgovor