• Preskoči na primarno navigacijo
  • Preskoči na glavno vsebino
  • Preskoči na primarno stransko vrstico
  • Preskoči do noge

Veganski priročnik • po okusih Barbare Kokelj

100 veganskih receptov za zajtrk, malico, kosilo ali sladico, brez glutena, sladkorja in mleka. Za ljubiteljske ali poklicni kuharje, ki bi radi klasične jedi babic nadgradili z novimi veganskimi okusi.

  • Naročilo priročnika
  • Kdo sem
  • Recepti
  • Novice
  • Kontakt
LAZANJA Z MALANCANI in TORTILIJAMI

LAZANJA Z MALANCANI in TORTILIJAMI

Objavljeno: 22. 09. 2023 · Glavne jedi
Published: 22. 09. 2023 · Glavne jedi

Skoči na recept Natisni recept

LAZANJA Z MALANCANI + tortilije Bfree

Barbara Kokelj
Uporabila sem 2 pekača velikosti 12 x 20 cm
Natisni recept Pin recept
Obrok Vegan
Porcije 4 osebe

Sestavine
  

SESTAVINE ZA TRIKOTNIK TORTILIJE:

  • 1 paket BFree tortilj s sladkim krompirjem
  • 1 žlička mletega česna
  • 1/4 žličke soli
  • 1 žlica olivnega olja

SESTAVINE ZA LAZANJO:

  • 1 večji jajčevec 
  • 1/2 rdeče čebule
  • 3 stroke česna
  • 1 skodelica ajdove kaše
  • 2/3 skodelice Dal rumene leče
  • 2 pločevinki pelatov (narezane na koščke)
  • 3 suhih paradižnikiov  ali 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata
  • 2 jušni žlici olivnega olja
  • 2 vejici svežega origana ali 1 čajna žlička mletega
  • sol / poper
  • instant polenta za posip (cca 1 jušna žlica
  • oljčno olje za premaz (cca 1 dcl)

SESTAVINE ZA VEGANSKI BEŠAMEL:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov (prej namočenih vsaj 2 uri)
  • 1/4 čajne žličke soli
  • Poper po okusu
  • 2 jušni žlici limoninega sok
  • 1 čajna žlička škroba ali tapioka moke 
  • 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
  • 1/4 čajne žličke mlete bazilike

Navodila
 

  • Pečico predhodno segrejemo na 180°C
  • Kupček tortilj z ostrim nožem razrežemo na tretjine. Vzemite vsak del in ga narežite na trikotnike.
    Postavite v skledo in dodaj vse sestavine. Z rokami zmešajte sestavine tako, da so vsi kosi tortilje prevlečeni.
  • Položimo na obložen pekač v eni plasti, postavimo v segreto pečico za približno 15 minut ob rednem obračanju ali dokler ne postanejo popečeni in hrustljavi.
    Ali trikotnik – tortilije  pečeš 5 minut v Air Frayerju na 200stopinj.

PRIPRAVA bešamela:

  • Vse sestavine zamešaj v blenderju do kremne teksture, če je pregosto, dodaj malo vode in ponovno zamešaj. Pusti ob strani.

PRIPRAVA lazanje:

  • Kašo in Dal lečo skuhaj v ločenih posodah po navodilih proizvajalca.
  • Čebulo nasekljaj in na oljčnem olju praži, da postekleni, dodaj nasekljan česen, da zadiši, nato dodaj pelate. Posoli z ½ čajne žličke soli, popraj, dodaj origano in naj na manjšem ognju brbota vsaj 1/2h.
  • V paradižnikovo omako vmešaj skuhano lečo in ajdovo kašo, vmešaj še 1 jušno žlico kvasnih kosmičev. Pusti ob strani.
  • Jajčevec nareži na tanke podolgovate rezine debeline 2 mm (to bo nadomestilo testenine za lazanjo). Pekač premaži z oljčnim oljem. Posuj z malo instant surove polente. 
    1 plast: položi rezine malancanov, da se prekrivajo cca 5mm, nato premaži z oljčnim oljem in posoli.
    2 plast:  zmes kaše+leče+paradižnikove omake.
    Plasti 1 in 2 ponoviš vsaj 2x ali dokler je ne zmanjka. Na vrhu pusti še toliko prostora vsaj 1 cm, da preliješ z bešamel kremo.
  • V pečici peci v prej ogreti pečici 35 min, na 180 stopinj.
  • Serviranje:
    Ko je pečeno, naj na pultu počiva cca 10 minut, nato serviraj s pečenimi trikotnik tortilijami iz sladkega krompirja Bfree, ki so veganski in brez glutena.

Opomba

Uporabila sem 2 pekača velikosti 12 x 20 cm

Interakcije bralcev

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oceni recept / Ratings




Morda te zanima tudi:

NAMAZ iz MALANCANOV
KUS KUS s KREMNO ZELENJAVNO PRILOGO
cemazev-pesto-01
ČEMAŽEV PESTO

Primarna stranska vrstica

100 veganskih receptov

za zajtrk, malico, kosilo ali sladico, brez glutena, sladkorja in mleka. Za ljubiteljske ali poklicni kuharje, ki bi radi klasične jedi babic nadgradili z novimi veganskimi okusi.

  • Email
  • Instagram

Išči po obrokih

  • Glavne jedi
  • Juhe
  • Sladice
  • Solate
  • Zajtrk

Najnovejši recepti

ZLATI AJDOV ZDROB

NAMAZ iz MALANCANOV

KUS KUS s KREMNO ZELENJAVNO PRILOGO

Footer

Veganski priročnik • po okusih Barbare Kokelj

100 veganskih receptov za zajtrk, malico, kosilo ali sladico, brez glutena, sladkorja in mleka. Za ljubiteljske ali poklicni kuharje, ki bi radi klasične jedi babic nadgradili z novimi veganskimi okusi.

  • Email
  • Instagram

Vse pravice zadržane ©️ 2021 Veganski priročnik - po okusih Barbare Kokelj  · Oblika in izvedba mod.si
All rights reserved ©️ 2021 Vegan Guide • Of the tastes of Barbara Kokelj  · Design mod-website.com

  • Pogoji poslovanja in uporaba spletne strani
  • Politika zasebnosti
  • Kontakt
Zakaj obožujemo piškotke?
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnem mestu. 
Nastavitve piškotkovSprejmi vse
Manage consent

Piškotki

Tukaj so piškotki po kategorijah.
Nujni
Vedno omogočeno
Potrebni piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki anonimno zagotavljajo osnovne funkcionalnosti in varnostne funkcije spletnega mesta.
PiškotekTrajanjeOpis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
PHPSESSIDsessionThis cookie is native to PHP applications. The cookie is used to store and identify a users' unique session ID for the purpose of managing user session on the website. The cookie is a session cookies and is deleted when all the browser windows are closed.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Funkcionalni
Funkcionalni piškotki pomagajo izvajati določene funkcije, kot so deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.
Izvedba
Piškotki uspešnosti se uporabljajo za razumevanje in analizo ključnih indeksov uspešnosti spletnega mesta, ki pomagajo pri zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje za obiskovalce.
Analitični
Analitični piškotki se uporabljajo za razumevanje, kako obiskovalci komunicirajo s spletnim mestom. Ti piškotki pomagajo zagotoviti informacije o meritvah število obiskovalcev, stopnja obiskov ene strani, vir prometa itd.
PiškotekTrajanjeOpis
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_ga_G3QPEJETNB2 yearsThis cookie is installed by Google Analytics.
Oglaševanje
Oglasni piškotki se uporabljajo za zagotavljanje ustreznih oglasov in marketinških akcij obiskovalcem. Ti piškotki spremljajo obiskovalce na spletnih mestih in zbirajo informacije za zagotavljanje prilagojenih oglasov.
Drugi
Drugi nekategorizirani piškotki so tisti, ki se analizirajo in še niso razvrščeni v kategorijo.
SHRANI IN SPREJMI
Powered by CookieYes Logo