LAZANJA Z MALANCANI + tortilije Bfree
Uporabila sem 2 pekača velikosti 12 x 20 cm
Sestavine
SESTAVINE ZA TRIKOTNIK TORTILIJE:
- 1 paket BFree tortilj s sladkim krompirjem
- 1 žlička mletega česna
- 1/4 žličke soli
- 1 žlica olivnega olja
SESTAVINE ZA LAZANJO:
- 1 večji jajčevec
- 1/2 rdeče čebule
- 3 stroke česna
- 1 skodelica ajdove kaše
- 2/3 skodelice Dal rumene leče
- 2 pločevinki pelatov (narezane na koščke)
- 3 suhih paradižnikiov ali 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata
- 2 jušni žlici olivnega olja
- 2 vejici svežega origana ali 1 čajna žlička mletega
- sol / poper
- instant polenta za posip (cca 1 jušna žlica
- oljčno olje za premaz (cca 1 dcl)
SESTAVINE ZA VEGANSKI BEŠAMEL:
- 1 skodelica indijskih oreščkov (prej namočenih vsaj 2 uri)
- 1/4 čajne žličke soli
- Poper po okusu
- 2 jušni žlici limoninega sok
- 1 čajna žlička škroba ali tapioka moke
- 1 jušna žlica kvasnih kosmičev
- 1/4 čajne žličke mlete bazilike
Navodila
- Pečico predhodno segrejemo na 180°C
- Kupček tortilj z ostrim nožem razrežemo na tretjine. Vzemite vsak del in ga narežite na trikotnike.Postavite v skledo in dodaj vse sestavine. Z rokami zmešajte sestavine tako, da so vsi kosi tortilje prevlečeni.
- Položimo na obložen pekač v eni plasti, postavimo v segreto pečico za približno 15 minut ob rednem obračanju ali dokler ne postanejo popečeni in hrustljavi.Ali trikotnik – tortilije pečeš 5 minut v Air Frayerju na 200stopinj.
PRIPRAVA bešamela:
- Vse sestavine zamešaj v blenderju do kremne teksture, če je pregosto, dodaj malo vode in ponovno zamešaj. Pusti ob strani.
PRIPRAVA lazanje:
- Kašo in Dal lečo skuhaj v ločenih posodah po navodilih proizvajalca.
- Čebulo nasekljaj in na oljčnem olju praži, da postekleni, dodaj nasekljan česen, da zadiši, nato dodaj pelate. Posoli z ½ čajne žličke soli, popraj, dodaj origano in naj na manjšem ognju brbota vsaj 1/2h.
- V paradižnikovo omako vmešaj skuhano lečo in ajdovo kašo, vmešaj še 1 jušno žlico kvasnih kosmičev. Pusti ob strani.
- Jajčevec nareži na tanke podolgovate rezine debeline 2 mm (to bo nadomestilo testenine za lazanjo). Pekač premaži z oljčnim oljem. Posuj z malo instant surove polente. 1 plast: položi rezine malancanov, da se prekrivajo cca 5mm, nato premaži z oljčnim oljem in posoli.2 plast: zmes kaše+leče+paradižnikove omake.Plasti 1 in 2 ponoviš vsaj 2x ali dokler je ne zmanjka. Na vrhu pusti še toliko prostora vsaj 1 cm, da preliješ z bešamel kremo.
- V pečici peci v prej ogreti pečici 35 min, na 180 stopinj.
- Serviranje:Ko je pečeno, naj na pultu počiva cca 10 minut, nato serviraj s pečenimi trikotnik tortilijami iz sladkega krompirja Bfree, ki so veganski in brez glutena.
Opomba
Uporabila sem 2 pekača velikosti 12 x 20 cm
Dodaj odgovor