
LEŠNIKOV NAMAZ
kremast, poln okus lešnikov.
Sestavine
- 200 g lešnikov
- 100 g datljev (namočenih v vodi vsaj za 2 uri)
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- 3 jušne žlice kakava
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- ščep soli
- ¼ skodelice rastlinskega mleka*
Navodila
- Pekač obloži s peki papirjem in za 15 minut peci lešnike pri 150 stopinjah Celzija. Nato jih v krpi podrgni, da odstopi kožica (ki jo zavržeš). Nič ni hudega, če se vse ne olušči. Daj v blender.Lešnike blendaj toliko časa, da nastane kremasta masa, nato pa dodaj še preostale sestavine.Blendaj. Če je zmes pregosta postopoma dodajaj tekočino v kateri so se namakali datlji. Če ti je premalo sladko, lahko dodaš še žlico kokosovega sladkorja.Hrani v steklenem kozarcu.Rok uporabe v hladilniku: 1 mesec*Zakaj dodam mleko? Da je še bolj kremasto in puhasto.Odlično tudi za prelive.
Dodaj odgovor