
LEŠNIKOV NAMAZ
Za na žlico, pomaka za piškote, namaz za na kruh ali preliv za čez sladke kaše … Ko zapaš enekaj sladkega, je to prva izbira … domač lešnikov namaz.
Sestavine
- 1 skodelica lešnikov
- 2 jušni žlici kakava brez sladkorja
- 3 jušne žlice kokosovega sladkorja (ali eritritol, agava, med)
- ščep soli
- 1 čajna žlička tekoče vanilije
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 jušni žlici kokosovega masla stopljenega
- ovseno mleko dodaj postopoma (cca 1 dcl)
Navodila
- Lešnike namoči čez noč, jih splakni, osuši in peci 20 min na160 stopinj
- Po peki lešniki lepo zadišijo. Podrgni jih v krpi, da odpadejo odvečne lušinice. Prestavi v blender in blendaj, do strukture masla , ki nastan po cca 1min. Nato dodaj še vse preostale sestavine. Mleko dodajaj postopoma, saj želiš, da je namaz ravno prav kremast in ne pretekoč. Hrani v hladilniku (cca 14 dni – sigurno pa ga bo zmanjkalo že prej).V hladilniku se malo strdi, a še vedno je lepo mazljiv.
Dodaj odgovor